Snart dags för avkast till Handbolls-VM. Förberedelserna har varit lite skakiga och länder som har varit hårt drabbade av Covid-19 har fått skicka iväg spelare som testats positiva, bland annat Sverige. Men de länder som är favoriter har ej drabbats så hårt av detta och därmed har en fortsatt god chans. Det finns en möjlighet till en helnordisk final.

  • 1. Norge
  • 2. Danmark

  • 3. Spanien

Norge vinner Handbolls-VM

Även fast oddsen håller Danmark som en något större favorit att vinna VM-guld så väljer jag att tro på att Norge kommer att ta hem detta. Det är nästan som att singla slant vilka av dessa båda lag som tar hem guldet, så det är små tillfälligheter som avgör.

I EM 2020 så slutade Norge 3:a och Spanien vann,  medan Danmark inte ens tog sig vidare från preliminärrundan. Detta gjorde Danmark till turneringens stora besvikelse. Men sedan bara 1 år senare så är de favoriter att vinna VM, även om de är regerande världsmästare.

Sveriges chanser i VM

Sverige har verkligen inte haft en optimal uppladdning inför detta mästerskapet. Flera spelare med tidigare mästerskapsrutin har tackat nej av flera olika anledningar och Sverige kommer till mästerskapet med ett väldigt orutinerat lag. Inte bara att Sverige kommer till VM med många spelare som inte tidigare har mästerskapsrutin så har Sverige inte kunnat träna tillsammans som lag.

Detta då Sverige istället för att träna ihop och spela genrep blev satta i karantän direkt vid landslagsamlingen. Inte förens 11 januari (3 dagar) innan Sverige ska kliva ut på planen i Egypten och spela sin VM-premiär kunde Sverige genomföra sin första gemensamma träning.

Allt detta kombinerat gör att det är väldigt svårt att sia om hur det kommer gå för Sverige i mästerskapet. Men jag tycker man inte ska allt för höga förväntningar på detta VM-lag.

Men vill man chansa och ta en risk men samtidigt bli högt belönad om det skulle vara så att Sverige faktiskt skulle gå hela vägen och vinna så kan man spela Sverige som vinnare till oddset 31.00 hos William Hill. Det är som sagt ett mästerskap som spelas under en kort period och betydligt större mirakel har skett än att Sverige skulle ta sig hela vägen och vinna.

Odds från William Hill & Betsson

Vinnare William Hill Betsson
Danmark 4.00 3.85
Norge 4.35 4.20
Spanien 5.00 5.00
Frankrike 7.00 5.50
Kroatien 9.00 8.00
Tyskland 15.00 12.00
Slovenien 21.00 26.00
Egypten 26.00 27.00
Sverige 31.00 25.00

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Sportjournalist
[email protected]

>> Läs mer om mig här