Torsdagens VM-matcher blev totalt sju till antalet och flera lag kunde inleda turneringen på allra bästa sätt med två friska poäng. Här summerar vi gårdagens möten i damernas handbolls VM 2021.

I grupp H inleddes turneringen redan under onsdagen med Spaniens kross av Argentina. Igår följde Österrike upp det hela med en seger mot det kinesiska laget. Matchen inleddes försiktigt och båda lagen fick här chansen att hålla i taktpinnen. Men mot mitten av den första halvleken ökade Österrike takten och kunde vid paus ha ett övertag med nio bollar. Trots väl genomförda anfall, som även resulterade i mål, lyckades inte Kina komma ikapp och när mötet var över skrevs resultatet till 38-27.

Den allra största segern under dagen stod Japan för, som besegrade Paraguay med 40-17. Att man ser ett stort antal mål i en handbollsmatch hör kanske inte till ovanligheterna, men att vinna ett möte med över tjugo mål i målskillnad är inte lika vanligt. I samma grupp plockade Brasilien även poäng i sitt möte med Kroatien. Här var marginalerna inte lika stora, men det var ändå Brasilien som från start kunde hålla ledningen och vinna matchen med 30-25.

Sydkorea vann i sin tur över Kongo, men händelsen som fick stöts uppmärksamhet i grupp F var skadan som Danmarks Mia Rej drog på sig i matchen mot Tunisien. Under andra halvlek kolliderade flera spelade, där Rejs knä vreds till rejält. TV-bilderna visade en illa skadad spelare som fick lämna planen på bår. Huruvida 32-åringen kommer kunna spela mer under turneringen återstår att se. Matchen slutade 34-16 till Danmark.

Även Tyskland och Ungern fick med sig poäng ifrån sina möten. Ungern besegrade Slovakien med 35-29 samtidigt som Tyskland vann över Tjeckien med 31-21.

Idag inleder lagen i grupp A-D sitt mästerskap och i vårat spelschema hittar du alla möten och matchtider.