Fyra lag är nu kvar i mästerskapet och de är alla garanterade att få spela två matcher till innan de åter reser till sina hemnationer. Det Internationella Handbollsförbundet har nu presenterat hur semifinalerna kommer att spelas.

Danmark, Spanien, Norge och Frankrike är lagen som kommer att göra upp om topp-placeringarna och de åtråvärda titeln som världens bästa handbollslag. Vägen dit går inledningsvis genom semifinalerna, där vinnarna kan garantera en medalj i mästerskapet. Förlorarna tar sig i sin tur till bronsmatchen där det enbart är vinnaren som får en trofé att hänga runt halsen. Båda semifinalerna avgörs imorgon fredag enligt följande schema: 

17:30 Frankrike-Danmark
20:30 Norge-Spanien

Klart är även att Frankrike kommer spela sin semifinal iklädda blå tröjor, samtidigt som Danmark har röda. Även Norge kommer ha röda dressar samtidigt som Spanien har vita tröjor.

För Frankrike blir detta lagets sjätte semifinal och faktum är att de alltid gått vinnande ur dessa matcher. Detta har i sin tur lett till fem medaljer – tre av silver och två av guld.

Det danska laget har åtta tidigare semifinaler i bagaget, där fem av dessa slutat i medalj. Senast man tog sig såhär långt var 2013 då man knep bronset.

Norge tog sig hela vägen hit även för två år sedan och då resulterade de sista matcherna i två raka förluster. Över lag har man gått till semifinal hela tolv gånger tidigare och man är därmed ett av de mest rutinerade lagen i denna del av turneringen.

Som hemmalag har Spanien ett stort stöd på läktarna och många hoppas att återigen få se laget i en final. Deras bästa resultat i turneringen kom nämligen i den senaste upplagan då man tog sig hela vägen till final. Lagets två tidigare semifinaler har slutat i förlust.