Under gårdagskvällen spelades de två första kvartsfinalerna i damernas världsmästerskap, där segrarna Spanien och Danmark nu kan blicka framåt mot såväl en semifinal som en efterföljande medaljmatch.

Det danska laget höll i taktpinnen från matchens start, men fick under den första halvleken inte till någon större ledning Vid paus stod det 14-13 efter en sista fullträff från danskt håll. Inledningen av den andra perioden var även den svängig till Danmarks fördel, men Brasilien hade möjligheten att komma igen. Men efter att ha tappat bollen till motståndarna vid 16-16 så gasade det rödvita tåget på och höll i ledningen matchen ut. Senast som Danmark tog sig till en semifinal var 2013 och nu är alltså den långa väntan över.

I det senare mötet mellan Tyskland och hemma-nationen Spanien var det gästerna som inledde matchen starkast. Tystnaden på läktarna var total, men efter drygt åtta minuters spel ökades hejaropen när Spanien kom in i matchen. Vid paus hade man tagit igen sitt tapp och hade själva en ledning med fyra mål (14-10), till stor del tack vare en stark målvaktsinsats. Den andra perioden fortsatte på samma vis och det tyska laget anammade Sveriges taktik mot Norge och spelade med sju utespelare för att maximera sitt anfall. Dessvärre var detta inte tillräckligt och som bäst kom man två mål ifrån motståndarna. Resultatet till mötet skrevs till 26-21 och det spanska laget är därmed ett steg närmare en ny VM-final.

Något som man kan se gemensamt mellan de två nu semifinalklara lagen är att de båda gått genom mästerskapet utan att förlora en endaste match. Det återstår nu att se om trenden kan fortsätta.