I januari 2023 kommer Sverige tillsammans med Polen stå som värd för herrarnas världsmästerskap i handboll. Trots att det är långt kvar tills turneringen äger rum börjar nu pusselbitarna för arrangemanget att falla på plats.

Den 28:e upplagan av herrarnas världsmästerskap i handboll kommer inledas den 11 eller 12 januari och pågår sedan fram till och med den 29 januari. Vilka polska städer som är tänkta att hålla i matcherna kommer presenteras under hösten, men redan nu kan Internationella Handbollsförbundet avslöja detaljer kring matcherna på svensk mark.

Göteborg, Malmö, Stockholm, Kristianstad och Jönköping har sedan tidigare föreslagits som värdstäder och ska genomgå en sista inspektion innan upplägget kan sättas i sten. Men det står redan nu klart att Sveriges gruppspel kommer hållas i Göteborg, där laget även får stanna kvar vid en eventuell mellanrunda. Arenan som matcherna kommer att spelas på är Scandinavium som hittills hållit i ett 30-tal olika idrottsmästerskap. Så sent som 2020 arrangerade man matcher under det europeiska handbollsmästerskapet.

– VM kommer att stärka Göteborg som evenemangsstad och innebär även en möjlighet för oss att skapa socialt engagemang i samband med evenemanget, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co till Göteborgs-Posten.

På samma sätt är det klart att Danmark, som kvalificerat sig till turneringen som regerande mästare, kommer få spela sitt gruppspel i Malmö. Större delar av turneringens slutspel ska sedan hållas inför 20 000 åskådare på Tele2 Arena i Stockholm. Grupperna till handbolls VM 2023 kommer att lottas den 2 juli nästa år.