Tåget rullar vidare i handbolls VM och det börjar tydligt synas vilka som har biljett vidare till den stundande huvudrundan. Här följer en summering av lördagens möten där lagen i grupp A, B C och D spelade sina andra gruppspelsmatcher.

Grupp A – Krakow

I grupp A kunde Spanien ta greppet om förstaplatsen efter att ta tagit hem sin andra raka seger, denna mot det chilenska landslaget. Efter en lugnare inledning kunde laget med fem raka mål ta greppet om matchen, där ledningen slutligen utökades till åtta bollar. Även Montenegro fick med sig välbehövliga poäng, lagets första hittills, vilket gör att de ligger på en bra position för att nå avancemang. Motståndarna Iran har dock även de ena foten i huvudrundan för nuläget.

Montenegro-Iran 34-31
Spanien-Chile 34-26

Grupp B – Katowice

Det blev två riktiga storvinster i lördagens matcher när Frankrike inledde med att totalt köra över Saudiarabien. Redan vid paus ledde laget med tio bollar som slutligen hamnade på hissnande nitton. En mycket positiv målskillnad för laget att ta med sig vidare i turneringen om även gårdagens motstånd skulle avancera. Samtidigt fick värdnationen Polen se sig besegrade på nytt i en match där även Slovenien kom upp i en tvåsiffrig ledning vid ett par tillfällen.

Frankrike-Saudiarabien 41-23
Polen-Slovenien 23-32

Grupp C – Göteborg

I Sveriges grupp visade Brasilien viljan att hänga med till huvudrundan när de vann stort över Sveriges kvarstående motstånd Uruguay. De blågula tog som vi väl vet upp i tabellens topp i och med vinsten mot Kap Verde och ser nu ut att ha goda förutsättningar inför det vidare spelet i turneringen.

Brasilien-Uruguay 35-24
Sverige-Kap Verde 34-27

Grupp D – Kristianstad

Under matcherna i Kristianstad visade de europeiska lagen tydligt att det är de som är på väg vidare i mästerskapet. Portugal segrade stort över Sydkorea samtidigt som publiken bjöds på en jämn match mellan Island och Ungern. Sverige kommer garanterat få det tufft när de ställs mot dessa lag under nästa vecka.

Portugal-Sydkorea 32-24
Island-Ungern 28-30