Söndagens VM-matcher gav lagen i grupp E, F G och H en andra chans till poäng, där en del lag lyckades knipa sina allra första för denna turnering. Här följer en kortare summering av gårdagens möten.

Grupp E – Katowice

När topplagen i grupp E ställdes mot varandra blev det en tajt kamp, trots att Tyskland aldrig tappade greppet om sin ledning. Qatar och Algeriets möte bjöd i sin tur på en svängigare inledning, men efter paus kunde Qatar ta greppet om ledningen och även hålla den matchen ut.

Tyskland-Serbien 34-33
Qatar-Algeriet 29-24

Grupp F – Krakow

I grupp F kunde de två starkaste nationerna ta hem enkla segrar, dessa med goda marginaler efter långa sessioner med flera raka fullträffar. För att dra nytta av dessa får lagen nu hålla tummarna att just deras motstånd för söndagen hänger med topp-duon till huvudrundan.

Nordmakedonien-Nederländerna 24-34
Norge-Argentina 32-21

Grupp G – Jönköping

I Jönköping har Egypten intagit en tydlig ledning av gruppen efter en ny storseger, denna gång mot Marocko som man besegrade med elva bollar. Kroatien ville dock inte vara sämre och lyckades i sin tur slå USA med hissnande 18 bollar, där en ledning med tio mål hade intagits redan vid paus.

Egypten-Marocko 30-19
Kroatien-USA 40-22

Grupp H – Malmö

Malmö-gruppen är den enda där samtliga lag tagit poäng och under gårdagen kunde Danmark och Belgien dra ifrån i och med sina segrar över Tunisien och Bahrain. Att Belgien skulle lämna sin match med poäng var dock inte helt självklart, utan Tunisien kämpade på ända in i det sista. Danskarna fick det dock betydligt enklare då de intagit en 8-1 ledning efter bara ett par minuters spel.

Belgien-Tunisien 31-29
Danmark-Bahrain 36-21