Mellanrundans första omgång är färdigspelad. Under torsdagen spelade Grupp 3 och 4 sina första matcher i rundan, nedan listar vi resultaten.

Det var en rafflande torsdag på många sätt i Mellanrundans första spelomgång i Grupp 3 (Katowice) och Grupp 4 som spelas i Malmö. Staffan Olssons Nederländerna tog en viktig skalp mot Qatar i en jämn drabbning. De orangea vann slutligen med två bollar och har kopplat ett grepp om topp tre i gruppen åtminstone, före Serbien. Qatar och Argentina kan inte nå kvartsfinal i VM med sina noll inspelade poäng med två matcher kvar att spela. I Grupp 3 har fortsatt Tyskland och Norge full pott (6 poäng) efter sina segrar under gårdagen.

I Grupp 4 var det jämnt på alla håll och kanter. Robert Hedins USA förlorade mot Bahrain med fem bollar. Amerikanerna är likt Belgien borthängda från kvartsfinalspel, ett Belgien som förlorade mot toppnationen Egypten. Egyptierna har kopplat ett grepp om förstaplatsen i Grupp 4, då Danmark spelade oavgjort mot Kroatien i en folkfylld och superspännande kvällsmatch. Danskarna ligger tvåa bakom Egypten i gruppen, två lag som möts i sista omgången. Noterbart är att om Sverige når kvartsfinal så är det just något lag från Grupp 4 som Sverige ställs mot i kvarten.

Grupp 3

Qatar – Nederländerna, 30-32

Tyskland – Argentina, 39-19

Norge – Serbien, 31-29

Grupp 4

USA – Bahrain, 27-32

Egypten – Belgien, 33-28

Danmark – Kroatien, 32-32