Sverige slutade högst upp i tabellen i grupp C och får därmed en stor fördel med sig när det nu vankas spel i huvudrundan. Det svenska herrlandslaget går genom det inledande gruppspelet obesegrade och placerar sig därmed högt upp i den nya tabellen redan innan matcherna hunnit med att spelas.

26-18 mot Brasilien, 34-27 mot Kap Verde och 47-12 mot Uruguay är resultaten som Sverige hittills lyckat prestera i världsmästerskapet. Nu väntar tre nya kamper i grupp 2, där Sverige, Brasilien och Kap Verde slås samman med de tre främsta lagen från grupp D: Ungern, Portugal och Island.

I Huvudrundan, även kallat Mellanrundan, spelar alla lag tre nya matcher och lägger här samman sina poäng med de som samlats in under de tidigare möten med de andra lag som avancerat hit. Sveriges segrar mot Brasilien och Kap Verde får alltså stor inverkan på lagets chanser att slutligen avancera till VM-slutspelet. Det är endast de två bästa lagen ifrån gruppen i Huvudrundan som avancerar till kvartsfinal.

Spelschema för Sveriges Huvudrunda

Onsdag 18 januari
Sverige – Ungern
20:30

Fredag 20 januari
Island – Sverige
20:30

Söndag 22 januari
Sverige – Portugal
20:30

Samtliga matcher spelas på Scandinavium i Göteborg

Gruppen i Huvudrundan

Poängen som är listade är de poäng som lagen har med sig in till rundan. Man får endast med sig de poäng som man tagit mot de länder som tog sig till Huvudrundan. Sverige vann mot både Brasilien och Kap Verde och får då med sig fyra poäng, Brasilien vann mot Kap Verde men föll mot Sverige och får därmed med sig två, Kap Verde föll mot både Sverige och Brasilien och blir därmed utan poäng.

  1. Sverige, 4p (+15)
  2. Portugal, 2p (+3)
  3. Island, 2p (+2)
  4. Ungern, 2p (-5)
  5. Brasilien, 2p (-6)
  6. Kap Verde, 0p (-9)