Danmark är bäst i världen för tredje gången i rad. Den danska lagmaskinen tog sitt tredje raka VM-guld när man besegrade Frankrike med 34-29 inför ett fullsatt Tele2 Arena.

Under söndagen spelades VM-finalen i herrarnas handbolls-VM 2023. Danmark gick för sin tredje raka VM-titel när man ställdes mot Frankrike som krossades Sveriges gulddröm i fredags. Finalen spelades inför fulla läktare i Tele2 Arena i Stockholm.

Danmark kom ut bäst i matchen med ett perfekt försvarsspel och snabbt kontringsspel. Danskarna tog tidigt grepp om finalen med några snabba mål inledningsvis för att få en lucka ned till Frankrike. Fransmännen bet sig dock tillbaka in i matchen och avslutade halvleken bra. Danmark gick in till halvtidspausen med en ettmålsledning (16-15).

Andra halvlek

Lagen följdes åt i början av andra halvlek innan Danmark lade in en ny stöt och tog ledningen med tre bollar efter sju minuter. Frankrike bet sig dock tillbaka in i matchen och reducerade till ett ettmålsunderläge efter kvarten spelad. Men Danmark visade verkligen styrka i VM-finalen och vägrade släppa sin ledning. När fransmännen närmade sig så ryckte danskarna ifrån igen och ledde med tre bollar med tio minuter kvar av finalen, en ledning som man utökade till fyra med åtta minuter kvar.

Danmark hade ett fantastiskt stöd på Tele2 Arena under finalkvällen, något som säkerligen gav extra energi när danskarna skulle skydda sin ledning och sitt VM-guld. När Rasmus Lauge satte 31-27 med sex minuter kvar kändes det som att det skulle mycket till för att Danmark skulle förlora matchen. Kevin Möller räddade dessutom det kommande franska anfallet, något som spädde på känslan.

Frankrike började dock hitta tillbaka igen och reducerade till ett tvåmålsunderläge med två minuter kvar och gav lite darr på ribban. Men det blev till slut ingen nerv. Danmark kontrade med två mål och kunde till slut stå som segrare i VM-finalen 2023.

Danmark är världsmästare 2023 för tredje gången i rad, med det är man ensamma någonsin i handbollens historia. Finalen slutade 34-29 och Danmark är än en gång bäst när det gäller. Frankrike får åka hem med ett hedersfullt VM-silver.

Danmark – Frankrike, 34-29 (16-15)