Söndagen i handbolls VM bjöd på sex matcher i mellanrundan, där lagen i grupp 3 och 4 gjorde sina sista insatser för att ta en så bra slutplacering som möjligt. Det stod redan inför matcherna klart vilka som skulle avancera till slutspelet, men detta gjorde inte att lagen drog ner på takten.

Danmark och Tyskland möttes i den ena gruppfinalen, där Danmark fick med sig en riktig storseger med 32-16. Laget öste på från start och hade i paus en ledning med fem bollar. Det tyska laget lyckades aldrig minska ner lagets övertag, utan det växte sig bara större under den andra halvleken. Det blir därmed de rödvita som tar hem segern i grupp 3 efter att man nu fortsatt sitt segertåg. I övriga möten i gruppen gick Ungern segrande mot Sydkorea, samtidigt som Tjeckien besegrade tabell-jumbon Kongo.

Även i den andra gruppen väntade ett möte mellan de två lagen i topp, där Spanien lyckades vinna det relativt jämna mötet med Brasilien. Med siffrorna 27-24 kunde man klättra upp på åtta poäng i tabellen, samma som gårdagens motståndare stod på. Därmed är det Spanien som vinner grupp 4, då man vid oavgjort tittar på det inbördes mötet mellan lagen. Japan lyckades i sin tur besegra Argentina, samtidigt som Österrike plockade sina första poäng mor Kroatien.

>> Här hittar ni alla matchresultat