Under två år kan mycket hända, något som man tydligt kan se om man kikar på den laguppställning som Sverige tog med sig till det senaste världsmästerskapet. Nedan redogör vi vad som skedde för truppen som tog Sverige till en femteplats i VM 2021.

Det har blivit en del klubb-byten, några spelare har fått ta en större plats i landslaget medans andra inte blivit uttagna alls. Det är däremot ingen som lagt karriären på hyllan helt och hållet.

Målvakter:

1. Johanna Bundsen
Då: Köpenhamn
Nu: IK Sävehof

Sedan VM 2021 har Bundsen hunnit med att flytta tillbaka till Sverige och IK Sävehof där hon tidigare huserade under flera säsonger. Fanns även med vid EM förra året och även nu under hemma-VM.

16. Jessica Ryde
Då: Herning-Ikast
Nu: Neptunes Nantes

Veteran i sammanhanget, som något överraskande inte finns med under VM 2023. Representerade dock Sverige vid EM i fjol, där hon fick ta emot hela 181 skott under sina matcher.

21. Evelina Eriksson
Då: Vipers
Nu: CSM Bukarest

Mitt under mästerskapet tog Eriksson den sista platsen i VM-truppen år 2021, detta efter att Martina Thörn skadats. I Rydes frånvaro lär hon kliva in som andremålvakt under 2023 års mästerskap.

30. Matilda Thörn
Då: Odense
Nu:Köpenhamn

Tvingades avbryta VM här senast efter två hårda smällar mot huvudet och har sedan dess inte synts till i landslagströjan. Däremot har det blivit ett klubb-byte till säsongen 2023/2024.

Vänstersexor:

2. Clara Lerby
Då: Lugi HF
Nu: EH Ålborg

Lerby debuterade i mästerskaps-sammanhang under 2021, men har därefter inte blivit uttagen till några fler samlingar med landslaget. Har däremot gjort en flytt utomlands.

4. Olivia Mellegård
Då: Köpenhamn
Nu:

Ett av de sista namnen att läggas till i truppen år 2021, detta bara en dag innan mästerskapet inleddes. Den här gången finns hon med från start och har även representerat Sverige under höstens EM-kval.

38. Elin Hansson
Då: Skuru IK
Nu: Horsens HK

Hansson har konstant tagits ut till svenska landslaget sedan det senaste världsmästerskapet och representerade även Sverige vid EM förra året. Stod bakom 7 mål i höstens EM-kval mot Luxemburg.

Mittsexor:

7. Linn Blohm
Då: Györ
Nu: Györ

En av de riktiga veteranerna i 2021 års VM-trupp fanns även med under EM 2022. Missade höstens VM-kval mot Luxemburg, men fanns med mot Färöarna där 9 mål levererades.

19. Anna Lagerquist
Då: Rostov-Don
Nu: Nantes

Lagerqvist utsågs till årets spelare 2021, kanske tack vare sin insats i världsmästerskapet. Har under de gångna två åren fortsatt sitt hårda jobb i landslagströjan, bland annat vid EM 2022.

40. Vilma Matthijs Holmberg
Då: Skuru IK
Nu: Thüringer HC

En av de spelare som debuterade vid det senaste världsmästerskapet. Har därefter endast tagits ut till en samling, där hon fanns med och spelade landskamp mot Danmark i våras.

Högersexor:

24. Nathalie Hagman
Då: Nantes
Nu: SCM Ramnicu Valcea

Landslagets meste spelare som nu passerat 200 landskamper och snart 750 mål. Vid VM 2021 toppade hon skytteligan med 71 fullträffar, detta framför tvåan med 44 mål. Under EM ifjol slutade hon på listans femteplats. Ska hon kunna återupprepa denna bragd på hemmaplan?

39. Evelina Källhage
Då: Önnereds HK
Nu: Önnereds HK

Källhage blev intagen till truppen drygt en vecka innan VM drog igång, då för att ersätta skadade Mathilda Lundström. Sedan dess har framträdandena i landslaget dock uteblivit.

Vänsternior:

8. Jamina Roberts
Då: IK Sävehof
Nu: Vipers

Roberts slutade tvåa i assistligan vid det senaste världsmästerskapet och har sedan dess fortsatt sin fina karriär i landslagströjan, detta med den ärofyllda kaptensbindeln på armen.

9. Melissa Petrén
Då: Köpenhamn
Nu: Viborg

Mellan 2019 och 2022 var Melissa en återkommande spelare i mästerskapstrupperna, men under 2023 har hon inte blivit uttagen till spel. Den stora anledning till detta är att hon i augusti blev mamma.

Mittnior:

6. Carin Strömberg
Då: Nantes
Nu: Nantes

Ett välbekant ansikte i landslaget som vid VM 2021 levererade fullträffar i samtliga matcher. Fanns med laget under hela 2022, men sedan våren 2023 har hon inte tagits ut till spel. Kanske en av de största överraskningarna i 2023 års trupp är att just hon fattas.

42. Jenny Carlson
Då: Holstebro
Nu: Brest Bretagne

Jenny tog sina första steg i landslaget under våren 2021 och kunde samma år representera Sverige i såväl OS som VM. Även vid EM fick hon chansen och kan i år göra sig redo för sitt andra världsmästerskap.

44. Daniela de Jong
Då: Skuru IK
Nu: SCM Ramnicu Valcea

Dagen innan VM i Spanien inleddes kunde de Jong ta plats i truppen. Detta var hennes första mästerskap och efter att endast fått spela ett fåtal träningsmatcher under 2022 plockades hon in i svenska truppen vid höstens EM-kval. Den starka insatsen här gav en ny VM-biljett.

Högernior:

23. Emma Lindqvist
Då: Herning-Ikast
Nu: Herning-Ikast

Lindqvist kunde göra sitt andra VM år 2021 och har nu ett tredje framför sig. Låg bakom mycket i fjolårets EM-placeringsmatch mot Nederländerna där fem mål levererades.

17. Nina Dano
Då: Horsens HK
Nu: Odense

Dano klev in i landslaget kort innan EM 2020 och har sedan dess befäst sin plats här. Skadades under EM förra året men är efter en lång rehabilitering nu äntligen tillbaka.