Sveriges herrlandslag kommer att genrepa inför VM i Lund och Halmstad. Detta gör Blågult mot Serbien i dubbla landskamper.

Den 12 januari kastar herrlandslaget igång sitt VM-äventyr på svensk mark, och man gör det som regerande europamästare. Nu står det klart att Sverige kommer att ladda upp för mästerskapet i den halländska pärlan Halmstad, med läger och förberedelser. Sverige kommer dessutom att spela två landskamper mot Serbien under uppladdningen där den första av två landskamper spelas i Lund.

Den 6 januari ska Sverige möta Serbien i Lund. Den 9 januari väntar sedan returmöte med Serbien och det officiella VM-genrepet i Halmstad.

– Serbien är en tuff motståndare som när de får till det kan pressa alla motståndare. De var inte långt efter varken Frankrike eller Kroatien i EM senast till exempel och har potential att göra ett fint VM i januari. I valet av motståndare var det viktigt för oss att ställas mot ett lag som kommer att sätta oss på prov inför VM, som är säsongens stora höjdpunkt, säger den svenska förbundskaptenen Glenn Solberg till förbundets hemsida.

På sin hemsida meddelar dessutom Handbollslandslaget att man kommer att hedra den bortgångne Bengt ”Bengan” Johansson i samband med matchen i Halmstad. Den legendariske förbundskaptenen, med rötterna i Halmstad, avled i maj månad och kommer nu alltså hedras.

– Vi känner alla till ”Bengans” betydelse för handbollen och att nu kunna komma till hans Halmstad och spela en landskamp känns som ett fint hedrande av honom, säger Handbollslandslagets vd Stefan Lövgren till förbundets hemsida.

Sveriges genrep inför VM

6 januari:
Sverige-Serbien (Sparbanken Skåne Arena, Lund)
16.00

9 januari:
Sverige-Serbien (Halmstad Arena)
18.10