Egyptens mittnia Yehia Elderaa var besviken efter uttåget ur VM. Men Egypten siktar fortsatt på framtida framgångar.
– Drömmen är inte krossad än, vi kommer komma tillbaka starkare, säger han till Handbolls-VM.nu.

Jokern Egypten var sista afrikanska nation att ha häng på medaljerna i VM. Nu är den drömmen krossad, för den här gången. Handbolls-VM.nu fick en pratstund med storstjärnan Yehia Elderaa efter Egyptens förlust mot Sverige (22-26).

– Man är såklart väldigt besviken. Vi fick inte det vi ville och vi nådde inte dit vi ville. Men i slutändan så ger vi varandra 100 procent och det är det viktigaste. Vi hade en dröm in till mästerskapet men den kommer vi inte kunna uppnå nu, säger Elderaa och fortsätter:

– Det är vad det är. En dag är avslutad och en match är avslutad. Men vi gav allt och vi hade hoppet uppe hela vägen, men turen var inte på vår sida.

Egypten är ett landslag fullt av talang och fullt av erfarenhet. Trots att egyptierna än en gång lämnar ett världsmästerskap i en kvartsfinal så har man inte gett upp hoppet om framtida medaljer.

– Drömmen är inte krossad än. Vi har fler turneringar framför oss och vi kommer inte att sluta förrän vi har uppnått drömmen. Vi kommer att komma tillbaka starkare.

Nu väntar placeringsmatcher för Egypten, två sådana. Först väntar Tyskland i Stockholm på fredag innan man sedan spelar den slutgiltiga placeringsmatchen på söndag, något som man nu behöver ladda om till.

– Vi måste glömma den här dagen, så är det bara. Men det är svårt att göra det, men vi har ändå fler utmaningar framför oss. Som lag gäller det bara att återhämta sig och bli starkare och spela hela vägen in till slutet. Det är vad vi behöver göra, avslutar Elderaa till Handbolls-VM.nu.