Svensk-uruguayanen Zion Ramos var en av Uruguays bättre spelare mot Sverige. Med familjen på läktaren fick 20-åringen från Malmö göra mål på det svenska landslaget.
– Det var helt underbart, säger han till Handbolls-VM.nu.

Några minuter efter Sveriges rekordseger mot Uruguay (47-12) mötte Handbolls-VM.nu upp Zion Ramos i den mixade zonen. En tagen mittsexa hade precis träffat sin familj på läktaren, en familj som rest från Malmö. Ramos är född i Uruguay men kom till Sverige när han var drygt ett halvår gammal, och fick göra sin tredje VM-match i karriären mot sitt hemland Sverige. Resultatet? En bra insats och ett mål från sexmeterslinjen.

– Det är en obeskrivlig känsla, det är sällan man får uppleva något som det här. Jag är väldigt stolt över min insats. Kanske borde sänka min aggressivitet, får två tvåor, men jag gör mål och får med mig en tvåa, så jag är nöjd med min insats, säger han till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Kollar man på måltavlan är det inte det optimala resultatet. Men med tanke på att vi möter världens bästa lag enligt mig så finns det inte mycket man kan säga.

Som tidigare nämnt var detta Zion Ramos tredje match i detta VM, där han imponerat stundtals i ett svagt Uruguay. Malmö-killen och hans Uruguay fick framför allt spela lördagsmatchen inför mycket folk och även matchen mot Sverige, något som stärkte energin.

– Det är helt galet att få spela inför så många åskådare i Scandinavium, det är otroligt. Jag kommer förmodligen bara få uppleva det en gång i livet. Väldigt känsloladdat för mig.

Mittsexan har haft sin familj på plats vid samtliga gruppspelsmatcher. Dagen till ära bytte de plats, men hade ändå tagit sig till Scandinavium, med lite påfyllning. En känsloladdad pratstund blev det innan det vankades isbad.

– Hela familjen var på plats och många kompisar, det var helt underbart. Och ja, det blev väldigt känslosamt i slutet, avslutar Ramos.