Egyptens herrlandslag i handboll visade än en gång varför de är ett av de bästa i Afrika genom att vinna Afrikanska mästerskapen. Turneringen slutade med en seger i finalen när laget besegrade Algeriet med 29-21.

Turneringen som spelades mellan 17:e och 27:e januari i Kairo, började bra för Egypten. De spelade starkt redan från start och vann alla sina matcher i gruppspelet. I kvartsfinalen fortsatte segersviten när de vann mot Angola. I Semifinalen ställdes Egypten mot vad många såg som en tuff motståndare, Tunisien. Men även denna matchen blev det en vinst i protokollet.

Finalen mot Algeriet var spännande. Egypten tog ledningen tidigt och ledde med 7 bollar i halvtid. Algeriet försökte komma tillbaka i andra halvlek, men Egypten höll starkt undan och säkrade mästerskapstiteln med 29-21. Vinsten blev Egyptens nionde i mästerskapet, och den tredje i rad. Nationens president, Abdel-Fattah al-Sisi, gratulerade laget efter vinsten med att berömma den heroiska insatsen av alla lagmedlemmar. Han uttryckte också att Egyptens handbollslag har blivit en modell för framgång.

Vinsten betyder att Egypten nu är klara för OS i Paris 2024 och handbolls-VM 2025. Övriga i topp 5 från Afrikanska mästerskapen som gör Egypten sällskap i VM är Algeriet, Tunisien, Kap Verde och Guinea.