Johanna Bundsen och Oliva Mellegård är klara för spel i IK Sävehof från och med nästa säsong. Detta meddelar klubben på sin hemsida.

I förra veckan så meddelade IK Sävehof att Jamina Roberts lämnar klubben för spel i Vipers Kristiansand. Även om klubblegendaren Roberts lämnar till nästa säsong så har Partille-klubben nu gjort klart med två tunga namn.

Landslagsduon Johanna Bundsen (målvakt) och Olivia Mellegård (vänstersex) gör comeback i den svenska storklubben. Under slutet av den här veckan så har duon presenterats en i taget. Först ut var Johanna Bundsen som tillhörde Sävehof i tio år mellan 2007 och 2017. Sedan dess har hon haft ett äventyr i den danska huvudstaden Köpenhamn, därifrån hon nu återvänder alltså.

– Det känns väldigt härligt att få komma hem igen och åter få spela i Sävehof och Partille Arena. Sävehof är en fantastisk och fin klubb och jag ser mycket fram emot att bidra till klubbens framtida framgångar, säger Johanna Bundsen till IK Sävehofs hemsida.

Och nu under fredagen så presenterades även en annan hemvändare och stjärnvärvning i Olivia Mellegård. Vänstersexan ansluter även hon från Köpenhamn Håndbold. Mellegård spenderade fyra år i Sävehof mellan 2015-2019 och återvänder även hon.

– Det känns jättekul och spännande att komma tillbaka till Sävehof. Jag har ett gott intryck av klubben och dess ambitioner och jag ska bidra till att tävla och vinna titlar de kommande åren, säger Olivia Mellegård till klubbens hemsida.

Både Johanna Bundsen och Olivia Mellegård var en del av den svenska VM-truppen 2021. Sverige slutade femma i mästerskapet som hölls i Spanien. Bundsen och Mellegård har skrivit kontrakt med Sävehof från och med säsongen 2022/23.