Det räckte inte hela vägen till medalj, men det svenska damlandslagets deltagande i VM har ändå varit en riktig bragd. Att ta sig hela vägen till semifinal är någonting som laget aldrig lyckats med tidigare och trots att resan mot guldet tog slut här så kommer turneringen att minnas utav såväl spelare som supportar. I fredagens semifinal så var det Frankrike som var matchens bättre lag och därmed tog hem mötet med 24-22. Mötet var jämnt mellan lagen och i halvlek var det Sverige som med ett mål hade ledningen i matchen. Dock räckte det som sagt inte hela vägen och istället för en final fick svenskorna förbereda sig för en bronsmatch mot Nederländerna.

Detta är inte första gången som de två lagen möts i mästerskapssammanhang, utan vid de fyra senaste som Sverige deltagit i har detta skett. De tre första slutade med oavgjorda resultat, medans det senaste blev en svensk förlust vid EM på hemmaplan i fjol. Helgens match var spännande ända in i det sista, men blev slutligen en nederländsk seger som slutade med siffrorna 21–24.

I den stora finalen som spelades mellan Norge och Frankrike var det slutligen Frankrike som var det starkare laget som tog hem mötet med 23–21.