Det pågående världsmästerskapet för damlandslagen i handboll är på väg att gå till historien för svenskornas del. För första gången någonsin har laget nått så långt som till en semifinal, där de nu är ett utav fyra lag som slutligen kommer att göra upp om medaljerna.

I gårdagens kvartsfinal mot Danmark blev det slutliga resultatet 26–23 när matchen slutligen blåstes av. Det danska laget tog till en början ledningen, men vid pausvila hade svenskorna tagit in försprånget och istället utökat en ledning med två mål. En bit in i den andra halvleken hade Sverige en ledning på hela sju mål, någonting som Hanna Blomstrand hade en stor del i. Dock blev det spännande in i det sista, då danskorna ko ifatt och med fyra minuter kvar var det enbart två mål som skiljde lagen åt. Sverige kunde sedan sätta det avslutande målet och glädjen hos laget gick inte att missa när slutsignalen ljöd.

Semifinalen kommer att spelas på fredag klockan 20:45 och går att följa i Kanal 5 och här blir motståndet Frankrike. De andra två semifinalerna spelas under dagen idag och först då blir det klart vilka utav Nederländerna, Tjeckien, Norge och Ryssland som också går till semifinal.