Mittsexan Fredric Pettersson har valt att tacka för sig i landslaget. Detta meddelar Handbollslandslaget i samband med att Glenn Solberg presenterade truppen till matcherna mot Spanien.

Sedan 2010 har Fredric Pettersson i olika roller varit en del av det svenska herrlandslaget i handboll, efter att han gjorde sin A-landslagsdebut mot Island. Nu, 13 år senare, väljer den storväxte mittsexan att lägga landslagskarriären åt sidan.

Pettersson har IK Cyrus som moderklubb, en klubb han lämnade för Hammarby år 2008. Via Århus och IFK Kristianstad tog sedan Fredric Pettersson vägen till Frankrike där han tillhört Fenix Toulouse och Montpellier sedan 2016 (nu tillbaka i Toulouse igen). Under dessa år har han varit en pålitlig och trogen landslagsspelare i den blågula tröjan. Men nu är eran över.

Under tisdagen meddelade Handbollslandslaget på en pressträff att Jönköpingskillen har valt att sluta i landslaget. Totalt blev det 103 landskamper och 124 mål för Fredric Pettersson i et svenska landslaget. 34-åringen var under sin tid i landslaget med och kammade hem EM-guldet 2022 samt VM-silver 2021 och EM-silver 2018.