Sveriges damlandslag ska ingå i sin andra VM-match på hemmaplan. I Göteborg och Scandinavium tar Blågult emot skrällgänget från premiären i Grupp A: Senegal.

Det kan bli en rolig söndagsmatch i Scandinavium. Sverige siktar på sin andra seger i mästerskapet, detta mot Senegal. Afrika-fyran kryssade mot Kroatien i premiären och stod för en stor skräll, detta med sina två största stjärnor borta. Men Sverige är skyhöga favoriter till gruppspelsmötet med hemmaplansfördel och med absolut bäst trupp i gruppen.

Var sänds Sveriges match?

Sverige mot Senegal spelas söndagen den 3 december 2023. TV6 och Viaplay sänder drabbningen med avkast 18:00 i Göteborg. Sändningen startar 17:00 där Suzanne Sjögren leder sändningen tillsammans med sina experter och kollegor.

Förbundskaptener

Sveriges förbundskapten heter som bekant Tomas Axnér. Den 53-åriga skåningen har lett Sverige sedan mars 2020.
Senegal leds av fransmannen Yacine Messaouidi.

Trupperna

Sveriges trupp till handbolls-VM 2023.

Senegals trupp till handbolls-VM 2023.

Snackisen

Premiärskrällen för Senegal var enormt häftig då Kroatien, trea i EM 2020, var rejäla favoriter inför mötet. Noterbart är dock att Kroatien är på nedgång och Senegal på uppgång, det är åtminstone känslan. Men det mest noterbara är nog att Senegal saknar sina två största stjärnor i VM i form av Gnonsiane Niombla och Dounia Abdourahim. Båda spelarna har mästerskapserfarenhet med Frankrike sedan tidigare och dagen före avkast mot Kroatien plockades duon bort av Internationella Handbollförbundet, förmodligen på grund av deras tidigare erfarenhet med Frankrike. Ett beslut som man kan tycka borde kommit betydligt tidigare då vetskapen funnits med sedan den senegalesiska VM-truppen togs ut i mitten av november.

Senaste resultat

Sverige

VM-premiär:
Sverige – Kina
36-24

Genrep:
Sverige – Tyskland
30-33

Sverige – Tyskland
30-23

Senegal

VM-premiär:
Senegal – Kroatien
22-22

Genrep:
Senegal – Kamerun
22-16

Senegal – Frankrike
19-32

Tidigare möten

Det finns inga tidigare möten registrerade mellan Senegal och Sverige.