Fansen i tyska Bundesliga har sagt sitt. Jim Gottfridsson var överlägset den bästa spelaren i den tyska högstaligan under den gångna säsongen. Den svenska spelmotorn hamnar i ett gott sällskap med priset, då endast två svenskar vunnit tidigare.

Redan i förra veckan så presenterade Bundesliga vilka sju spelare som gjort mest avtryck under säsongen i ligan, där fyra av sju spelare var svenskar. Niclas Ekberg, Andreas Palicka, Anton Lindskog och Jim Gottfridsson hade därmed möjligheten att bli årets mest värdefulla spelare i ligan (MVP).

Nu är priset utdelat. Efter en omröstning från supportrar på Bundesligas hemsida så är Jim Gottfridsson Bundesligas bästa spelare under den gångna säsongen. Svensken spelar för Flensburg-Handewitt som slutade tvåa i Bundesliga. Mittnian har tillhört klubben sedan 2013 och kommer att gå in i sin nionde säsong efter OS i Tokyo.

Han har under flera år varit en viktig spelare för klubblaget men i år kom det verkliga styrkebeskedet. 177 mål är nytt personligt rekord för Gottfridsson samtidigt som han i överlägsen stil vann assistligan med sina 210 målgivande passningar.

Endast två svenskar har tidigare vunnit pris som Bundesligas bästa spelare. Dessa två är Magnus Wislander för sitt Kiel år 2000 och sedan Kim Andersson 2012, även det spelandes i Kiel.

För Jim Gottfridsson väntar nu OS-spel i Tokyo med sitt svenska landslag, där de ska försöka göra om succén från VM i Egypten i vintras.

Så slutade omröstningen för MVP i Bundesliga

  1. Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt (34,8% av rösterna)
  2. Sander Sagosen, Kiel (19,6%)
  3. Omar Ingi Magnusson, Magdeburg (18,8%)
  4. Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen (10,1%)
  5. Niclas Ekberg, Kiel (7,6%)
  6. Marcel Schiller, Göppingen (4,9%)
  7. Anton Lindskog, Wetzlar (4,2%)