En av världens absolut bästa målvakter på herrsidan, Niklas Landin, kommer att spela i danska Ålborg från och med sommaren 2023. Detta meddelar klubben på sin hemsida.

Den danska storklubben Ålborg fortsätter att storsatsa. Med Mikkel Hansen på ingång i sommar och med en redan slagkraftig trupp så kommer Ålborg snart att spetsas till ytterligare.

På sin hemsida så meddelar klubben att världens kanske bästa målvakt Niklas Landin kommer till spel i Ålborg från och med nästa säsong. Den danska målvakten har vunnit allt som går att vinna för landslag och är lagkapten i det framgångsrika danska landslaget. Nu står det alltså klart att han vänder hem till Danmark till sommaren 2023. Kontraktet sträcker sig sedan till säsongen 2027. I och med flytten så lämnar Niklas Landin tyska Kiel där han spenderat sju säsonger.

– Jag har haft några fantastiska år i Tyskland, men den senaste tiden har det varit några utmaningar i familjen som vi löser bäst genom att återvända hem till Danmark. Samtidigt fortsätter jag också att ha stora sportsliga ambitioner och här var Ålborg den perfekta matchen. Jag har såklart följt de fina framstegen som klubben har gjort, och har även besökt flera gånger och upplevt den fantastiska stämningen i Sparekassen Danmark Arena. Det har imponerat på mig, och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av projektet, säger Niklas Landin till Ålborgs hemsida.