Sverige fick en bra start på Mellanrundan när man besegrade Kazakstan med 55-20 i den första matchen. Nathalie Hagman stod för 19 (!) mål i segern och tangerade därmed sitt målrekord i landslaget.

Under torsdagskvällen så inledde Sverige det nya gruppspelet, kallat Mellanrundan, i VM. Sverige ställdes mot en av de sämre nationerna i gruppen i Kazakstan och var stora favoriter på förhand. Ett favoritskap som Sverige förvaltade på ett bra sätt.

Trots att Kazakstan tog ledningen med 2-0 i matchen så var det Sverige som trummade på efter det. Ett aggressivt svenskt försvarsspel bäddade för många kontringsmål där den notoriske målskytten Nathalie Hagman fick visa sina kvaliteter i avsluten. Sverige gjorde en stark första halvlek, framför allt offensivt, där man ledde med 21-10 efter 30 spelade minuter.

Men Sverige ville trycka upp tempot ytterligare och framför allt utöka gapet länderna emellan för att främst få till en bättre målskillnad. Ett rasande tempo bäddade för ytterligare svenska mål, där Nathalie Hagman fortsatte att ösa in bollar samtidigt som andra spelare också klev fram.

Det svenska försvarsspelet och målvaktsspelet kom aldrig in ordentligt i matchen, men slarviga kazaker gav åtminstone Sverige många kontringsmål. Olivia Mellegård kom in och gjorde en bra insats från sin vänstersex-position och förtjänar att hyllas.

Efter 60 spelade minuter så hade Sverige en klar seger i hand, med hela 55-20. En hyfsad målskillnad för Sverige, som kan bli viktig framtida skeden av Mellanrundan. Nästa match för det svenska landslaget i VM är på lördag. Då ställs man mot Norge, som är favoriter i gruppen och till att vinna turneringen. Där behövs i stort sett en svensk seger för att hålla liv i hoppet om kvartsfinalspel. Matchen mot Norge startar 20:30 och sänds på TV6 och Viaplay.

Elva måls skillnad från den första halvleken utvecklades till en seger med 35 mål till slut alltså. Nathalie Hagman var en stor del av segern med sina 19 mål. Hagman slog målrekordet i landslaget redan mot Puerto Rico med just 19 mål, och tangerade detta idag alltså. Hagman är topp fem i landslaget, med flest gjorda mål i en enskild landskamp, se listan nedan.