Det inledande gruppspelet går in i Mellanrundan för 24 deltagande länder, där Sverige är ett av dessa. För åtta länder så fortsätter turneringen i Presidents Cup. Nedan sammanfattar vi grupperna till det fortsatta VM-äventyret.

Då har VM börjat på allvar, om man får vara elak. Många mindre nationer har fått spänna upp ögonen och hänga med i svängarna mot andra stornationer där väldigt många matcher varit lite för ojämna. Men nu, till Mellanrundan, så kan vi åtminstone hoppas på en jämnare och högre kvalitet, till stora delar.

Sveriges motstånd i Mellanrundan består av Kazakstan, Norge och Rumänien där poäng behöver plockas för att kunna nå en kvartsfinal i slutändan. Men övriga grupper i Mellanrundan är också klara, vilket vi ska redogöra för nedan.

Vi kommer även att presentera grupperna till Presidents Cup, som avgörs mellan de åtta länder som hamnade på sistaplats i vardera gruppspel. Dessa länder är: Kina, Uzbekistan, Tunisien, Slovakien, Paraguay, Angola, Kamerun och Iran. De spelar om bästa placeringar i slutändan med gruppspel och slutspel.

Grupperna till Mellanrundan

Grupp 1:

 1. Frankrike, 4p
 2. Ryska laget, 4p
 3. Slovenien, 2p
 4. Serbien, 2p
 5. Polen, 0p
 6. Montenegro, 0p

Grupp 2:

 1. Norge, 4p
 2. Nederländerna, 3p
 3. Sverige, 3p
 4. Rumänien, 2p
 5. Kazakstan, 0p
 6. Puerto Rico, 0p

Grupp 3:

 1. Danmark, 4p
 2. Tyskland, 4p
 3. Sydkorea, 2p
 4. Ungern, 2p
 5. Tjeckien, 0p
 6. Kongo-Brazzaville, 0p

Grupp 4:

 1. Spanien, 4p
 2. Brasilien, 4p
 3. Japan, 2p
 4. Argentina, 2p
 5. Kroatien, 0p
 6. Österrike, 0p

Grupperna i Presidents Cup

Grupp 1:

 1. Angola
 2. Kamerun
 3. Iran
 4. Uzbekistan

Grupp 2:

 1. Slovakien
 2. Tunisien
 3. Paraguay
 4. Kina