Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan Jamina Roberts är klar för spel i Sävehof. Vänsternian har skrivit på ett tvåårskontrakt med sin moderklubb, det bekräftar hon för Göteborgsposten.

Jamina Roberts blev mamma i måndags. Under samma vecka kommer nästa glädjebesked, landslagsstjärnan har hittat ny klubb. Roberts vänder hem till Sverige och Partille igen för moderklubben Sävehof.

Svensken gör sin tredje sejour i klubben och kommer närmast från danska Randers. Tidigare har hon även tillhört ungerska Erdi VSE och TTH Holstebro i den danska ligan.

Men nu är det alltså dags för spel i SHE med Sävehof. Göteborgsposten kom med uppgifter redan i början av veckan att Jamina Roberts skulle skriva på för Partille-klubben. Och nu är det bekräftat.

Pappan till Jamina Roberts barn tillika hennes sambo, Emil Berggren, är sportchef i Sävehof men trots det så säger Roberts att han inte hade något finger med i spelet när det gällde hennes förhandling.

– Emil har inte varit inblandad alls i den här förhandlingen. Det har varit jag och ”Abbe” (klubbchef Stefan Albrechtson) som skött det. Eller ja, det har inte varit så mycket att förhandla om. Vi vet ju vart vi har varandra och hur det har sett ut innan. Det vara bara att köra något liknande, säger hon till GP.

Jamina Roberts har 164 A-landskamper på CV:t och lär ta sikte på fler.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här