Herrlandslagets trupp till OS 2024 är spikad. 14 spelare är registrerade till truppen och tre reserver finns på plats i Frankrike.

Sedan tidigare har Damlandslaget annonserat att Olivia Löfqvist, Linn Hansson och Jessica Ryder kommer att vara reserver på plats i Frankrike för damernas räkning under OS. För herrarna har det varit lite mindre officiellt även om Glenn Solberg berättade vilka tre spelare han tänkt ha som reserver redan under presskonferensen i samband med truppsläppet i juni.

Tanken var då att Mikael Appelgren, Jonathan Edvardsson och Andreas Nilsson skulle stå som reserver. Den sistnämnda valde dock slutligen att tacka nej till OS-truppen på grund av familjeskäl och Felix Möller kallades in. Idag, den 8 juli, skulle landslaget skicka in sin slutgiltiga OS-trupp och då står det klart att det blir just Appelgren, Edvardsson och Felix Möller som kommer att stå som reserver.

Övriga 14 spelare registreras för spel medan reserv-trion är reserver på plats i Paris (ej i OS-byn) för att vara redo att kallas in om det behövs. Trion är de enda spelarna som kan kallas in vid eventuella skador.

Det ska dock finnas en möjlighet att göra ändringar i truppen ända in till premiären, då gällande truppen i sin helhet. Se Sveriges OS-trupp 2024.