Sveriges förbundskapten Tomas Axnér har blixtkallats in som tränare till U18-VM för damer. Detta efter att Handbollslandslaget stängt av en ledare efter en incident på Kastrup under dagen.

Under fredagen kom beskedet om ett bombhot på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn och flygplatsen spärrades av i en timme. Anledningen kom senare att uppdagas då en svensk landslagsledare visade sig vara anledningen till hotet då han skämtat om att han hade en bomb i väskan, när flygpersonalen frågade om han hade något speciellt där i. Ledaren blev efter händelsen gripen.

Nu meddelar Handbollslandslaget att landslagsledaren tillhör handbollförbundet. Händelsen skedde i samband med U18-damernas avresa från Köpenhamn mot Montenegro, dit övriga laget nu ska ha anlänt.

På sin hemsida meddelar också Handbollslandslaget att man stänger av ledaren med omedelbar verkan. Han kommer inte att närvara under U18-VM som väntar för det unga landslaget. In som ersättare kallas Damlandslagets förbundskapten Tomas Axnér som ansluter till VM-laget i Montenegro imorgon. Axnér kommer att agera ansvarig förbundskapten under turneringen.

Svenska Handbollförbundet har med omedelbar verkan stängt av den svenska ledaren som på flygplatsen Kastrup i Danmark skämtat om att ha en bomb i sin väska. 
En ersättare är redan klar och det blir Tomas Axnér, förbundskapten för det svenska damlandslaget (seniorer), som kommer att ansluta till laget redan under morgondagen.
Svenska Handbollförbundets stödfunktioner finns tillgängliga för laget och övriga ledare för att de ska kunna lägga fokus på det sportsliga på plats i Nordmakedonien”, skriver förbundet.