Foto: Bildbyrån

Sedan det blev klart att Tomas Axnér skulle ta över för det svenska damlandslaget så har förbundet nu presenterat en ny förbundskapten för det svenska U18-landslaget, valet föll på Jesper Östlund.

Jespers första mästerskap blir EM i Slovenien som spelas i augusti.

Jesper Östlund representerade Skånela IF och OV Helsingborg som spelare. Som tränare har Östlund dels varit tränare i sin moderklubb Skånela IF innan han 2018 tog över ansvaret för Hallby. Den 29-åriga Östlund säger så här om att bli förbundskapten till handbollslandslaget:

– Jag tvekade inte en sekund när frågan kom utan ser det här som en jätterolig utmaning. Jag får ett stort ansvar för framtiden för svensk handboll med utbildning och utveckling av unga talanger. Det är en ära att få leda ett landslag och någonting jag drömt om sedan jag blev tränare.

– Jag har följt de här killarna i flera år, från Sverigecupen och genom riksläger och fram till i dag. Varit med på läger och matcher som assisterande till Tomas, så det ska bli riktigt roligt och extremt utvecklande för mig att få jobba vidare med det Tomas börjat med. Jag har lärt mig jättemycket från honom och vi har pratat nästan dagligen om allt i handbollssvängen, såväl landslaget som Handbollsligan där vi tagit hjälp av varandra. Det är en riktigt duktig tränare som inspirerat mig mycket.

– Jag har stora förhoppningar på det här gänget. Det är ett spännande lag med många olika spelartyper och jag tror att vi har stora möjligheter att hävda oss på den högsta nivån i den här ålderskullen. Många av de här spelarna har också fått chansen i Handbollsligan under säsongen.

Östlunds schema inför EM blir ett träningsläger i Halmstad i mitten av juni innan laget åker ner till Spanien för turnering i slutet av juli. EM spelas mellan den 12-24 augusti i Slovenien.