Foto: Bildbyrån

Sverige spelar den sämsta 1:a halvleken i hela VM:et. Men den 2:a var en av de bästa. Från att helt räknat ut Sverige så blev avslutningen en rysare. Helt fantastisk återhämtning till en match som slutar 28-28.

En del stressade och onödiga misstag i början av matchen, dels passningar och dels dåliga avslut. Sverige får samma start på matchen som de övriga, inte så bra. Det är mycket stressat att komma till avslut, ex svåra långpassningar i kontringar som fångas in av spanjorskorna och avslut i fel lägen (eller tar inte avslut alls).

Det enda som är positivt att är Spanien inte håller ett högre tempo än vad de gör, annars kunde matchen ha runnit iväg ännu mer än vad det gjort.

Även fast Sverige blev lite bättre så är det fortfarande för mycket små missar, Spanien går till halvtidsvila i ledning med 14-8.

Den 2:a perioden startar också ganska svagt. Men ungefär 41 minuter in i matchen så börjar Sverige spela väldigt bra, men frågan är om det kommer att räcka för att komma ikapp och förbi? Det gjorde det.

Om 1:a halvlek var en av Sveriges sämsta, så är den 2:a en av de absolut bästa. Vilken rysare det blev och välförtjänt så får Sverige oavgjort.

Nu lever hoppet fortfarande. Vinner Sverige mot Montenegro & Rumänien och Ryssland vinner mot Spanien så tar sig Sverige vidare till semifinal.

Anders Granström