Efter tre matcher är grupp B ett riktigt getingbo där fyra nationer slåss om tre platser och där regerande mästarna Frankrike är i brygga efter en svag inledning på VM. 

Frankrike som gick in till det här mästerskapet som favorittippade att vinna hela mästerskapet är efter tre matcher i gungning. Detta efter att laget i första matchen förlorade mot Sydkorea med 27-29. Starten blev inte bättre av att Frankrike sedan ”bara” fick 19-19 mot Brasilien. En start som fransyskorna inte alls hade räknat med. Frankrike gjorde dock vad som var förväntat av alla och städade av gruppens stora slagpåse Australien med 46-7. Nu väntar två tuffa matcher mot Tyskland och Danmark, två matcher Frankrike inte har råd att tappa poäng i för att inte riskera att missa att ta sig vidare till mellanrundan. Att Frankrike skulle gå och missa att ta sig vidare från gruppen skulle ses som en av de största skrällarna någonsin i damernas VM.

Gruppen toppas av Tyskland på 6 poäng. Laget har imponerat i inledningen av mästerskapet och är än så länge obesegrade. Tyskland inledde VM med att vinna mot Brasilien med 30-24 och av bara farten körade de över Australien med 34-8 i andra matchen. I den tredje matchen i gruppen för Tyskland ställdes laget mot Danmark i en svängig match. Tyskland hade en 6-1 ledning i början av matchen men tappade sedan lite greppet om matchen och bjöd in Danmark. Tyskland kunde dock gå till halvtidsvila med en ledning med 13-11. Andra halvlek var en jämn historia där lagen följdes åt och med 9 minuter kvar av matchen hade Danmark kvitterat matchen till 22-22. Tyskland kunde dock hålla undan danskorna och och vinna matchen med 26 – 25.

Två i grupp B hittar vi Sydkorea som visat att de vill vara med och fightas med de stora nationerna. Först besegrade laget Frankrike med 29-27 för att i sin andra match spela oavgjort 26-26 mot Danmark. I lagets tredje match vann Sydkorea mot Brasilien med 33-27 och har med två matcher kvar ett riktigt bra läge att ta sig vidare från gruppen.

Danmark som också är med och slåss om platserna att ta sig vidare från gruppen började sitt VM med att vinna med 37-12 mot Australien följt av oavgjort resultat mot Sydkorea. I lagets tredje match i gruppen kom så även den första förlusten när Danmark föll mot Tyskland i en otroligt spännande match. Danmark har Brasilien och Frankrike kvar att möta och den sista matchen mot Frankrike kan bli helt avgörande för båda lagen vilken nation som tar sig vidare.

Ställningen i grupp B med två omgångar kvar

  1. Tyskland – 6 poäng
  2. Sydkorea – 5 poäng
  3. Frankrike – 3 poäng
  4. Danmark – 3 poäng
  5. Brasilien – 1 poäng
  6. Australien – 0 poäng

Återstående matcher i grupp B

Onsdag 4 december
Tyskland – Frankrike
Australien – Sydkorea
Danmark – Brasilien

Fredag 6 december 
Brasilien – Australien
Tyskland – Sydkorea
Frankrike – Danmark

Miguel Elmstedt Veiga