Foto: Bildbyrån

Sveriges före detta förbundskapten Kristján Andrésson har gått sparken från Rhein-Neckar Löwen. Styrelsen motiverade uppsägningen med att Rhein-Neckar Löwen har haft för dåliga resultat under Andréssons ledning.

Efter hemma-EM avslutade Kristján Andrésson sin tjänst som förbundskapten för det svenska handbollslandslaget för att istället fullt fokusera på klubblaget Rhein-Neckar Löwen. I helgen kom beskedet att Rhein-Neckar Löwen sparkar Andrésson då resultaten inte är på den nivå som styrelsen accepterar.

Kristján Andrésson tog i somras över uppdraget som huvudtränare för den tyska storklubben, kontraktet var skrivet på tre år men redan nu så väljer man att sparka Kristján Andrésson.

Rhein-Neckar Löwen ligger för närvarande på sjätteplats i Bundesliga, 10 poäng bakom Kiel som toppar tabellen.

I Rhein-Neckar Löwen spelar de svenska målvakterna Mikael Appelgren och Andreas Palicka. Förutom de svenska målvakterna spelar även Jerry Tollbring och Jesper Nielsen i klubben som blev tyska mästare så sent som 2017.

Till nästa säsong anländer även Albin Lagergren till klubben som under söndagen spelade sin första match utan Kristján Andrésson på bänken. Det blev seger direkt med 33-28 i bortamatchen mot Cuenca i EHF cupen.

På lördag spelar Rhein-Neckar Löwen sin nästa match i Bundesliga när Hannover-Burgdorf kommer på besök i SAP Arena.