Den tidigare storspelaren Ljubomir Vranjes får möjligheten att träna en storklubb för resten av säsongen. ”Ljubo” tar över Rhein-Neckar Löwen i Bundesliga med omedelbar verkan.

Just nu pågår Handbolls-EM i Slovakien och Ungern där Sverige går som tåget och siktar på en semifinalplats. För en annan svensk gick inte EM-äventyret lika bra. Ljubomir Vranjes är förbundskapten för Slovenien som lite chockartat åkte ut redan i gruppspelet och missade därmed huvudrundan och i förlängningen chans på medalj.

Uttåget fick slovenska medier och även andra att uttala sig om att Vranjes tid som förbundskapten kan vara över. Något som nu är klart är åtminstone att ”Ljubo” har ett nytt tränaruppdrag. Strax efter Sloveniens uttåg ur EM så meddelade Bundesliga-klubben Rhein-Neckar Löwen att Ljubomir Vranjes tar över huvudtränaruppdraget.

Tränaruppdraget kommer dock endast att bli kortvarigt då Vranjes leder klubben fram till sommaren. Sedan kommer Bergischer-tränaren Sebastian Hinze att ta över skutan, som planerat.

I Rhein-Neckar Löwen spelar svenskarna Mikael Appelgren, Lukas Nilsson och Albin Lagergren. Andreas Palicka lämnade klubben under säsongen för att återvända hem till Redbergslid innan hans flytt till Paris Saint Germain i sommar.