Foto: Bildbyrån

Den svenska storstjärnan Lukas Nilsson är klar för den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen. Vänsternian lämnar därmed en annan tysk storklubb, Kiel. I sitt nya lag finns en drös svenska landslagskompisar.

Lukas Nilsson kom till Kiel 2016 och har sedan dess varit en storspelare för oss svenskar. Nu har Nilsson skrivit på för svenskklubben Rhein-Neckar Löwen i den tyska högstaligan Bundesliga.

Svensken har kritat på ett treårskontrakt med klubben och ser fram emot att tillhöra ännu en toppklubb i Europa.

– Jag ser fram emot mitt nya jobb här. Klubben är ett av de bästa lagen i Bundesliga, med ambitiösa mål för de närmsta åren. Jag vill bära ett ansvar här, säger Lukas Nilsson till klubbens hemsida.

Nilssons nya tränare Martin Schwalb är nöjd över klubbens rekrytering av svensken, som kan spelade både mittnia och vänsternia.

– Med Lukas får vi ännu ett farligt alternativ från nio meter. Jag ser fram emot att jobba med honom, jag ser inte honom att vara i slutet av sin utveckling, säger Schwalb.

I klubben finns redan en del svenskar. Den här säsongen har Albin Lagergren anslutit från Magdeburg. Sedan innan finns målvakterna Andreas Palicka och Mikael Appelgren i klubben tillsammans med Jerry Tollbring och Jesper Nielsen. Något som kan hjälpa Lukas Nilsson, enligt tränare Martin Schwalb.

– Hans lagkamrater från landslaget borde göra det lättare för honom att vänja sig till allt nytt här, säger han.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här