Foto: Bildbyrån

Norge som inför mästerskapet var en av nationerna som var tippade att vinna hela mästerskapet har inlett VM helt enligt planen och fortsätter imponera. 

Under tisdagen kom Norges tredje raka seger i mästerskapet och Norge toppar därmed grupp A och kan redan nu ställa in sig på mellanrundan.

Norge började VM med att besegra Kuba med 47-16. I den andra matchen ställdes Norge mot Slovenien i en match där där Norge i första halvlek inte gick att känna igen, spelet fungerade inte alls och laget var länge i underläge, men Norge ryckte upp sig i slutet av första halvlek och gick till pausvila med 13-12. I andra halvlek var det bara ett lag på planen. Norge körde över Slovenien totalt och vann andra halvlek med 23-8 och slutresultatet blev där med 36-20 till Norge.

Tredje matchen för Norge i mästerskapet var mot Serbien, en match som blev en jämn historia där det svängde mellan lagen. Men likt matchen mot Slovenien kunde Norge gå till pausvila med 13-12. Men jämfört med i Slovenien matchen så hängde Serbien även med i andra halvlek och även om Norge vid ett tillfälle ledde matchen med 25-20 så var aldrig matchen helt säker för norsk del. Norge kunde tillslut ändå vinna matchen med 28-25 och tredje segern av tre möjliga var i hamn.

Nu väntar Angola för Norge under torsdagen en match Norge ska vinna enkelt. Norge avslutar sedan gruppen med att möta Nederländerna som även är gruppens svåraste motståndare för norskorna. Inför VM var Nederländerna de laget utöver Norge, Frankrike och Ryssland som hade lägst odds på att vinna hela turneringen. Nederländerna började dock VM med att förlora mot Slovenien med 26-32 men ligger ändå på en andra plats i gruppen efter Norge med tre matcher spelade.

Miguel Elmstedt Veiga