Idag inleddes OS-kvalet för de svenska herrlandslaget. Sverige befinner sig i en OS-kvalgrupp tillsammans med Tyskland, Slovenien och Algeriet. För att säkra en OS-biljett så behöver Sverige sluta topp två i sin kvalgrupp. Först ut idag var värdnationen Tyskland som stod för motståndet. Det blev en jämn match som efter en dramatisk avslutning slutar oavgjort 25-25.

De svenska landslaget fick ett sent återbud från kantspelaren Hampus Wanne som var helt lysande under VM senaste. Bara timmar innan matchstart lämnade Wanne den svenska truppen på grund av personliga skäl och Wannes offensiva kvaliteter saknades definitivt i det svenska landslaget.

I den första halvleken så var Sverige hela tiden lite steget bakom Tyskland, tyskarna hade hela tiden ett litet övertag med 1 eller 2 mål. Men Sverige fortsatte köra på och tillät inte Tyskland att dra ifrån målmässigt. Men Sverige gick till pausvila med underläget 14-13.

I den andra halvleken så var det Sverige som tog kommandot efter ett par fina räddningar från Andreas Palicka, detta gjorde att Sverige snabbt gick upp i en ledning i matchen. Palicka fortsatte att göra räddning på räddning i den andra halvleken och Sverige kunde skaffa sig en tremålsledning vid ställningen 17-20 till Sverige när det återstod sjutton minuter av matchen. Då valde Tysklands förbundskapten Alfreð Gíslason att ta en timeout för att försöka väcka liv i det tyska landslaget igen.

Sista tiden av matchen blev en fortsatt jämn historia, Sverige hade chansen vid ett tillfälle att gå upp i en fyramålsledning men missade den chansen och Tyskand fick återigen känning på Sverige. Men jämfört med första halvleken där Sverige hela tiden var steget bakom Tyskland så var det nu ombytta roller där Sverige hela tiden var steget före Tyskland. Men Sverige lyckades aldrig stänga matchen helt och Tyskland kröp närmare och närmare och med fem minuter kvar av matchen hade Sverige enbart en ledning med 24-23. När sedan Sverige missade chansen att avgöra matchen och Tyskland fick en sista chans så lyckades Tyskland med endast sju sekunder kvar av matchen kvittera till 25-25 och matchen slutar oavgjort.

Båda lagen får därmed med sig 1 poäng i gruppspelet och nästa match för Sverige väntar Algeriet och sedan avslutas gruppspelet med match mot Slovenien. Poäng i de matcherna är ett måste om Sverige ska ta sig vidare till OS.