Det asiatiska OS-kvalet för herrar spelas i oktober. Mellan 18-28 oktober ska 32 handbollsmatcher spelas i Doha, Qatar. Nedan listar vi grupperna och förutsättningarna i Asiens OS-kval.

Elva asiatiska länder har chansen att nå OS 2024 i Paris nästa år och herrarnas turnering. I Qatar och huvudstaden Doha ska det spelas OS-kval i oktober månad. Två grupper (sex lag i en grupp och fem i den andra) gör först och främst upp om fyra platser till semifinalerna i turneringen. Vinnarna i vardera semifinal spelar sedan en final om den definitiva OS-platsen från Asien. Förlorarna i finalen får spela det interkontinentala kvalspelet i vår.

Allt ska avgöras under oktober alltså och under en tiodagarsperiod. Det kommer dessutom spelas placeringsmatcher. Matchdagar i gruppspelet är 18 oktober, 19 oktober, 21 oktober, 22 oktober och 24 oktober.

Placeringsmatcher och semifinaler spelas den 26 oktober och finalen den 28 oktober. De två bästa lagen i varje grupp går till semifinal och vinnarna där till final där OS-platsen ska avgöras.

Grupperna

Grupp A:
Qatar
Saudiarabien
Sydkorea
Förenade Arabemiraten
Indien
Kina

Grupp B:
Bahrain
Iran
Kuwait
Japan
Kazakstan