Den 24-29 oktober spelas OS-kval för sydamerikanska, centralamerikanska (karibiska) och nordamerikanska länder till damernas OS-turnering nästa år när Panamerikanska Mästerskapen avgörs i Chile. Se grupperna nedan.

Det har redan kvalificerat sig fyra landslag till nästa års OS-turnering i Paris för damlandslagen i handboll där Angola var senast in efter seger i det afrikanska OS-kvalet. I slutet av oktober ska länder från Centralamerika, Nordamerika och Sydamerika göra upp om en plats till OS 2024 i Paris där vinnarna i oktobers panamerikanska mästerskap kvalificerar sig dit. Tvåan i turneringen får spela det interkontinentala kvalspelet i vår och får en ny chans på OS-avancemang.

Panamerikanska mästerskapen spelas i Chile mellan 24-29 oktober och innehåller två grupper. De två lag som hamnar etta och tvåa i vardera grupp går till semifinal där man tar sig an en motståndare från den andra gruppen. Sedan spelas en final mellan semifinalvinnarna där vinnarna av finalen spelar OS nästa år och där tvåan får spela interkontinentalt kval i vår alltså. Övriga lag spelar placeringsmatcher under de sista dagarna.

Grupperna

Speldagar i gruppspelet är 24, 25 och 26 oktober.

Grupp A:
Argentina
Kanada
Chile
Puerto Rico

Grupp B:
Brasilien
Kuba
Paraguay
Uruguay

Slutspelet

Semifinaler (28 oktober):
Vinnare Grupp A vs Tvåan Grupp B

Vinnaren Grupp B vs Tvåan Grupp A

Bronsmatch (29 oktober):
Förlorare semifinal 1 vs Förlorare semifinal 2

Final 29 oktober:
Vinnare semifinal 1 vs Vinnare semifinal 2

Vinnarna av Panamerikanska mästerskapen går direkt till OS. Förlorarna i finalen får spela det interkontinentala kvalspelet i vår.