Foto: Bildbyrån

Det blev en riktig rysare när det skulle avgöras vilka som skulle ta den tredje och sista platsen till mellanrundan i grupp A. Serbien och Slovenien hade både chansen att knipa tredje platsen och i sista matchen ställdes lagen mot varandra. Det blev en nagelbitare in i det sista där Serbien tillslut kunde vinna matchen med 29-27. 

Slovenien öppnade matchen starkast och drog snabbt ifrån till 5-0 ledning, Serbien kämpade sig dock in i matchen och när signalen för halvtidsvila gick så hade Serbien precis för första gången i matchen gått om och upp i ledning till 12-11.

Andra halvlek blev en riktig rysare där Serbien länge bibehöll sin ledning från första halvlek. Slovenien kämpade sig dock tillbaka och vid ställningen 20-20 så var det istället Slovenien som återigen kunde rycka ifrån och gå upp i en 23-20 ledning. Men likt den första halvleken så vägrade Serbien att vika ner sig och tog in mål efter mål och i slutminuterna av matchen så var ställningen 25-25 och 27-27 innan Serbien gjorde ett sista ryck i slutet av matchen och avgjorde till 29-27.

Serbien är i och med segern vidare som grupptrea i grupp A. Norge och Nederländerna spelar senare idag 6/12 en gruppfinal där det ska avgöras vilket av lagen som hamnar etta respektive två i gruppen.

Slovenien får sällskap från grupp A av Angola och Kuba till placeringsmatcherna för lagen som inte tog sig vidare från sina respektive grupper.

Miguel Elmstedt Veiga