När nästa turnering för herrarna hålls så kommer detta att göras som ett delat evenemang mellan grannländerna Tyskland och Danmark. Totalt kommer man att arrangera matcherna i sex olika städer och lika många olika arenor. samtliga arenor klarar av en publik på över 12 000 personer, vilket kan komma att skapa ordentligt tryck i publiken under matcherna. Inte bara är detta en fantastisk stämning att känna av på plats, utan även en upplevelse för spelarna på plan. Här kommer en liten introduktion till de olika städerna och arenorna som kommer att användas.

Royal Arena, Köpenhamn
Den nybyggda arenan som ligger centralt i den danska huvudstaden kan ta en publik på 13 000 och kan komma att bli en arena enkel att nå för de svenskar som vill ta del utav mästerskapet.

Jyske Bank Boxen, Herning
Arenan som har hållit plats för såväl konserter som sportevenemang utav olika slag, däribland det europeiska mästerskapet i handboll 2014. Ser man till publikkapacitet är detta den minsta arenan som kommer att användas.

Mercedes-Benz Arena, Berlin
Arenan som tidigare gick under namnen O2 World har flera gånger använts för att spela handboll i och ligger centralt placerad i den tyska huvudstaden.

Lanxess Arena, Köln
Den största arenan att användas vid VM är Laxness Arena som kan ta en publik på 19 500 åskådare. Här har en hel del stora sportevenemang hållit plats, senast var det hockey VM som besökte arenan. Även vid handbolls-VM 2007 spelades det matcher här.

Olympiahalle, München
Arenan som byggdes inför OS 1972 har en hel del historia bakom sig och förhoppningsvis kan ny sådan skrivas under VM. Arenan som renoverades för ett par år sedan kan ta en publik på drygt 15 000.

Barclaycard Arena, Hamburg
Precis som arenan i Berlin gicik denna tidigare under namnet O2 World och var då hemma-arena för handbolls-klubblaget HSV Hamburg. Arenan ses som en utav de modernaste i Europa och kommer bland annat att användas under damernas världsmästerskap 2017.