Foto: Bildbyrån

Mästerskapets stora skräll är ett faktum. Det regerande mästarinnorna Frankrike tar sig inte vidare från gruppspelet efter att laget förlorat en rysare mot Danmark med 20-18. 

Matchen blev en målsnål tillställning där målvakterna i båda lagen höll siffrorna nere och resultatet i halvtid var 9-7 till Danmark. Frankrike hämtade igen försprånget under andra halvlek och gick upp till 10-10. Men från 10-10 så gick Danmark upp till 11-10 och en ledning som laget sedan aldrig tappade. Danmark kunde tillslut vinna matchen med 20-18.

Frankrikes dåliga start i VM med förlust mot Sydkorea och oavgjort mot Brasilien hade satt laget i en jobbig sits. Laget var piskade att vinna sina två återstående matcher mot Tyskland och Danmark. Första hindret Tyskland klarade Frankrike av men det tog nu alltså stopp mot Danmark och fiaskot för fransyskorna är nu ett faktum.

I och med segern för Danmark är det danskorna som tar den tredje och sista platsen till mellanrundan från grupp B. Dit man får sällskap av gruppvinnarna Sydkorea och tvåan Tyskland.

Miguel Elmstedt Veiga