Foto: Bildbyrån

Inför Handbolls-VM som startar den 30:e november så har det svenska landslaget rest till Japan för att förbereda sig. En del i förberedelserna till VM var att spela ett genrep mot vårt grannland Norge. En match som Sverige tillslut förlorade med 32-25. 

Det var Norge som startade matchen bäst av lagen och gick tidigt ifrån till en ledning. Men Sverige lyckades komma tillbaka flera gånger och hade 6-6 under en period i första halvlek. Sedan gjorde Norge ett ryck och gick till halvtidsvila med 19-12.

Norge startade även den andra halvleken starkt och drog ifrån ytterligare och hade 24-13 i början av andra halvlek. Sverige hämtade igen en del av försprånget men orkade inte hela vägen och andra halvlek slutade tillslut 12-12 och matchen 32-25 till norsk fördel.

Glädjeämnet var att Isabella Gulldén var tillbaka i den svenska landslagströjan efter att hon tidigare i somras blivit mamma. Bella blev även Sveriges bästa målskytt med fyra mål.

– I uppställt försvar tycker jag att vi gör det bra, men vi gör enkla misstag framåt som ger dem lätta kontringsmål, sa Bella Gulldén efter matchen till handbollsförbundets hemsida.

Kristin Thorleifdóttir som kallades in till landslaget när Sabina Jacobsen tvingades lämna återbud gjorde även sin debut i den svenska landslaget under matchen. Kristin fick hoppa in med fem minuter kvar.

Sverige spelar sin premiär i VM på lördag när Kongo-Kinshasa står för motståndet. Matchen börjar 12.30 svensk tid och sänds på TV6.