Sverige spelade sin sista gruppspelsmatch mot Ryssland. Ett Ryssland som inför VM var en av nationerna som var tippade att vinna hela mästerskapet. Matchen mellan lagen skulle avgöra vilka som blev gruppsegrare i grupp D och kunde ta med sig två extra poäng från gruppen. Sverige gjorde en stabil insats men det räckte inte hela vägen utan Ryssland vann med 30-22. Sverige slutar därmed två i gruppen.

Det var en svängning inledning av matchen där både Sverige och Ryssland blandade slarvigt anfallsspel med stabilt försvarsspel. Detta gjorde att resultatet efter efter 5 minuter av matchen var 2-2.

Lagen fortsatte att följas åt under inledning av matchen där det var Idéhn i det svenska målet och Sedoykina i Rysslands mål som gjorde fina räddningar för sina lag.

Efter 10 minuter av första halvlek vid ställningen 5-3 till Ryssland valde Signell att ta en svensk timeout. Han samlade de svenska spelarna för att försöka rätta till anfallsspelet för svenskorna då Sverige missade för många lägen i början. Avbrottet fick tyvärr inte önskad effekt för Sverige utan Ryssland kunde snabbt efter timeouten dra ifrån till 7-4 samtidigt som Sverige drog på sig en 2 minuters utvisning på Jamina Roberts.

Ryssland fortsatte sedan ösa på med sina kontringar som varit lagets absolut farligaste vapen under turneringen vilket gjorde att svenskorna hamnade på efterkälken och ryskorna kunde dra ifrån till 11-6.

Sverige vägrade dock vika ner sig och efter en bra period i matchen med bra spel av Sverige var ställningen 12-9 till Ryssland.

Efter några minuter med sönderryckt spel med mycket avblåsningar kunde Ryssland göra ett litet ryck till 16-11 innan Bella Gulldén tryckte dit 16-12 precis innan halvtidsvilan.

Halvtidsresultat: 16-12 till Ryssland.

Sverige inledde andra halvlek piggt och fixande snabbt fram ett straffkast, Ryssland visade dock styrka och kvalitet genom att inte stressa upp sig när svenskorna pressade på för att närma sig poängmässigt. Bella Gulldén som spelade bra under första halvlek fortsatte även i andra att visa prov på imponerade spel. Totalt gjorde Gulldén 8 mål i matchen.

Ryssland fortsatte likt första halvlek att använda sig sina kontringar som vapen vilket stundtals straffade svenskorna, även om Sverige visade prov på bra spel under andra halvlek var ryskorna aldrig riktigt hotade och Sverige kom aldrig närmare än två måls underläge.

Det var istället Ryssland som var ruskigt effektiva i sitt anfallsspel och när det återstod 15 minuter av matchen hade Ryssland en ledning med 22-17.

Sverige orkade inte slutet störa ryskorna tillräckligt för att skapa riktig nerv i matchen och Ryssland kunde i slutet dra ifrån och vinna matchen med 30-22. Yaroslava Frolova i det ryska laget var den som stod för mest mål under matchen då hon noterades för 11 stycken.

Matchresultat: 30-22 till Ryssland

Nu väntar mellanrundan för båda lagen och Sveriges nästa match är på Söndag, då startar kampen om semifinalplatserna.