Sverige är fortsatt obesegrade efter segern med 30-23 mot Argentina. Tränaren Henrik Signell valde att rotera i truppen till Argentina matchen, Signell valde att vila spelare som Bella Gulldén i början av matchen och testa andra som inte fått så mycket speltid under mästerskapet.

Sverige har i tidigare matcher under turneringen inte riktigt fått spelet att stämma i inledningarna av matcherna, även matchen mot Argentina började trevande och Sverige hade oroligt svårt och få in bollen i mål. Med 7 minuter spelade av matchen hade Sverige bara gjort 1 mål framåt, desto stabilare var Martina Thörn och defensiven som gjorde att Argentina inte kunde dra ifrån.

Sveriges oskärpa i anfallsspelet fortsatte under halvleken men tack vare stabilt målvaktsspel av Thörn kunde Sverige 12.34 in i matchen för första gången gå upp i lika läge till 5-5.

Det skulle dock dröja till 21.03 in i halvleken innan Sverige för första gången i matchen kunde gå upp i ledning med 9-8 genom Jamina Roberts. Efter Sveriges ledningsmål kopplade Sverige greppet om matchen. När ställningen var 11-9 och det återstod 6 minuter av halvtiden valde Argentinas tränare Eduardo Gallardo att ta en timeout för att få till ändringar i spelet. Avbrottet fick inte önskad effekt för Argentina och Sverige kunde fortsätta kontrollera halvleken och gå till pausvila med en 14-11 ledning.

Andra halvlek började som den första slutade, Sverige kontrollerade spelet och kunde snabbt dra ifrån ytterligare till 16-11 i början av halvleken. Sverige lyckades dock inte skaka av sig Argentina helt i andra halvlek och när 10 minuter hade spelats var ställningen 19-16 till Sverige. Men närmare än så kom aldrig Argentina och Sverige fortsatte ha kontroll över matchen och Martina Thörn visade flera gånger prov på fint målvaktsspel.

Bella Gulldén fick också speltid de sista femton minuterna av matchen och gav ytterligare energi i det svenska laget. Även om anfallsspelet fortsatte vara lite slarvigt med en del onödiga missar så kunde Sverige gå ifrån Argentina och relativt enkelt vinna matchen med 30-23

Sverige spelar nu en gruppfinal mot Ryssland, den matchen spelas fredag 6/12 klockan 12.30. Svensk seger i den matchen och Sverige kommer bli gruppsegrare och gå in i mellanrundan med maximala poäng.