Foto: Bildbyrån

Det började likt de flesta av matcherna under mästerskapet för Sverige, laget halkade efter och låg i början under med 8-4 innan Sverige vaknade till liv. Sedan var det Sverige för hela slanten och svenskorna vinner matchen med 35-24. 

Sverige missade semifinal med minsta möjliga marginal och fick istället spela en placeringsmatch under morgonen mot Tyskland. Matchen handlade om vilken nation som skulle sluta på 7:e eller 8:e plats i mästerskapet. Vinsten skulle även innebära en bättre lottning under OS-kvalet till sommar-OS 2020.

Det började segt och svenskorna såg lite omotiverade ut under de första 15 minuterna av matchen. Sedan hände det något och spelet började stämma. Från att ha legat under med 4 mål vid ställningen 8-4 till Tyskland så sprang Sverige ifrån och kunde gå till pausvila med en ledning med 18-13.

I andra halvlek var det Sverige för hela slanten. Sverige bjöd aldrig in Tyskland igen i matchen och drog istället ifrån hela tiden. Resultatet skrevs tillslut till 35-24 och en svensk storseger var ett faktum.

Isabelle Gulldén blev Sveriges bäste målskytt under matchen med sina 7 mål.

Sverige slutar i och med sin seger på en 7:e plats i mästerskapet och får därför en väldigt bekvämlig lottning i OS-kvalet. Där kommer Sverige ställas mot Argentina och Senegal vilket i svenska ögon anses som enkla motståndare så vägen till OS nästa sommar ser ljus ut för Sverige.