Foton: Bildbyrån

Nederländerna ställdes mot Ryssland i sin semifinal och det var nog inte många som inför matchen trodde på något annat än rysk seger,  men Nederländerna vann efter en riktig rysare med 33-32. Spanien å andra sidan skulle möta den andra favoriten Norge och även där blev en skräll när Spanien gick och vann med 28-22. 

Inför semifinalerna hade de flesta tippat att Ryssland och Norge skulle mötas i en final. Lagen var inför mästerskapet favoriter att ta hem VM-guldet, men så blir alltså inte fallet efter att både Nederländerna och Spanien skrällde i sina semifinaler.

Matchen mellan Ryssland och Nederländerna blev en riktig rysare lagen följdes åt hela tiden och halvtidsresultatet var 16-16. Matchen stod länge och vägde och tillslut kunde alltså Nederländerna vinna matchen med minsta möjliga marginal 33-32 och ta sig till VM-final.

I matchen mellan Norge och Spanien så var det också ett lika läge i halvtid 13-13. Men i andra halvlek var det spanjorskorna som drog ifrån och släppte aldrig sin ledning utan kunde istället gå ifrån och enkelt vinna med 28-22.

Två skrällar gör nu alltså att Nederläderna och Spanien gör upp om VM-guldet, finalen spelas på söndag 15/12 klockan 11.30

Norge och Ryssland kommer istället att få göra upp om bronsmedaljen, även den matchen spelas på söndag 15/12 klockan 09.00

Miguel Elmstedt Veiga