Foto: Bildbyrån

Albin Lagergren testades positivt för covid-19 i tisdags och hela lagen har sedan dess suttit i karantän. Nu visar de nya snabbtesten som spelarna gjort att alla spelare förutom Lagergren visat negativa svar. Men Lagergren fortsatte att testa positivt och kommer därmed att lämna samlingen. Lagergren ska sägas har inte varit i kontakt med någon spelare eller ledare under samlingen utan enbart lagläkaren Daniel Jerrhag. 

– Ett positivt snabbtest är till 99 procent tillförlitligt och vi chansar förstås inte på att det här skulle vara den sista procenten. Vi var eniga med smittskyddsläkaren i regionen att det inte var lämpligt att låta Albin stanna kvar. Vi fortsätter att arbeta strikt efter vår smittskyddsplan och det här visar att den fungerar då vi kunde undvika att övriga i truppen skulle komma i kontakt med en smittad person, säger Jerrhag till handbollslandslaget hemsida. Jerrhag som kommer att fortsätta att testa spelarna och ledarna fram till avfärden till Egypten.

Beskedet gör att Albin Lagergren inte kommer att åka med till Egypten på tisdag. Jack Thurin som kallades in som ersättare redan när Lagergren testades positivt första gången kommer istället att följa med till Egypten.

– Som vi sagt många gånger tidigare så går spelarnas säkerhet först och med dagens besked har vi gjort bedömningen att det inte blir något VM-spel då tiden inte är tillräcklig för att han ska kunna åka med oss på tisdag. I normala fall är han en nyckelspelare för Sverige och det är tråkigt för oss att han inte kan åka med oss till Egypten, men framför allt lider jag med Albin som får det här beskedet efter att ha jobbat för att komma i form til VM. Det är inte uteslutet att Albin kan bli aktuell för spel senare i turneringen, men det är inget vi vet i dag, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till i pressmeddelandet.