Foto: Bildbyrån

Målvakten Andreas Palicka gör sitt sjunde mästerskap under VM i Egypten. I detta mästerskapet kommer han göra det som lagkapten för det svenska landslaget. Andreas Palicka kommer att ha kaptensbindeln under de kommande EM-kvalmatcherna mot Montenegro och även under VM i Egypten. 

– Det är så klart en stor ära, men vi är många som måste ta ett stort ansvar både på och utanför planen för att vi ska lyckas, säger 34-åringen som i somras utsågs till årets spelare i svensk handboll i ett pressmeddelande.

Förutom att Andreas Palicka kommer vara lagkapten så har Max Darj blivit utsedd till vice lagkapten och Jim Gottfridsson kommer att fungera som spelfördelare under tränaren Glenn Solberg.

– Vi har flera spelare som har stora ledarroller sina respektive klubblag, där Andreas, Max och Jim är tre av de spelare som har varit med längst i landslaget och tagit störst ansvar där. Medan Andreas har bindeln kommer Max att i vanlig ordning styra försvarsspelet och Jim kommer att få en ännu större roll som motor i vårt anfallsspel. Det är tre vinnarskallar och spelare som kan få med sig övriga lagkamrater, säger förbundskaptenen Glenn Solberg i pressmeddelandet.

Sverige inleder VM i Egypten med att möta Tjeckien den 14 januari.