Foto: Bildbyrån

Om en vecka ska Sverige ställas mot Tjeckien i premiären av handbolls-VM. Men uppladdningen har inte varit optimal för något av lagen. För svensk del så smittades Anton Lindskog och det svenska laget sitter i karantän fram till söndag. Men för Tjeckiens del är krisen betydligt värre, åtta spelare har testats positivt för covid-19 och hela laget sitter isolerade. 

Det var när Tjeckien skulle möta Färöarna i EM-kval på bortaplan som det kom fram att hela åtta spelare i Tjeckiens trupp testats positivt för covid-19. Lagets isolerades på ett hotell i huvudstaden Torshavn på Färöarna men ska enligt det tjeckiska handbollsförbundets hemsida flygas hem till Tjeckien igen där laget kommer att sättas i isolering.

Detta gör att hela laget med största sannolikhet kommer behöva sitta isolerade fram till avresan till Egypten den 12 januari och om Tjeckien ens kommer kunna skicka hela sitt tänkta lag är fortfarande högst oklart.

– Ett relativt realistiskt scenario är att hela laget kommer vara isolerade på singelrum till avresan till Egytpen 12 januari även om det innebär att vi inte kommer kunna träna tillsammans, säger Adam Steg till det tjeckiska handbollsförbundets hemsida.