Danmark blir Sveriges finalmotståndare efter att man kunde slå Spanien i VM-semifinalen med 35-33 efter att Mikkel Hansen varit dominant på planen. Finalen spelas på söndag med avkast 17:30.

Den första halvleken ägdes helt av Danmark, där Mikkel Hansen visade varför han fortfarande räknas som en av världens absolut bästa spelare. Den danska vänsternian dominerade den första halvleken och låg bakom flera av de danska målen med sex mål och fem målgivande passningar.

Under en period i matchens första halvlek ledde Danmark med fem bollar, men efter några positionsbyten i det spanska laget, kunde Spanien till slut gå in i halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge.

I den andra halvleken fortsatte Mikkel Hansen att regera på planen, även fast Spanien lyckades närma sig danskarna. Med nio minuter kvar ledde Danmark endast med ett mål.

Det skulle bli en rysare. Med två minuter kvar ledde fortsatt Danmark med ett mål, och Spanien fick vittring. I nästa anfall gjorde den spanska målvakten Gonzalo Perez de Vargas en superräddning, vilket gav Spanien möjligheten till en kvittering.

Men istället för en spansk kvittering, avslutade spanjorerna sitt anfall i ribbans underkant och Danmark kunde klara av att hålla sin ledning. Därmed är Danmark klara för VM-final, där Sverige väntar efter seger mot Frankrike tidigare idag.

Slutresultatet skrevs till 35-33 till dansk favör. Spanien får spela bronsmatch mot Frankrike.

Finalen spelas på söndag 17:30 och sänds på TV6 och Viaplay. Finalen blir alltså skandinavisk, mellan Sverige och Danmark.